NATURA

L’Empordà és un lloc amb una natura excepcional. Per començar en el seu territori hi ha 3 parcs naturals. A l’extrem nord, el Parc Natural del Cap de Creus. Seguidament, entre la desembocadura dels rius, per Castelló d’Empúries i Sant Pere Pescador: el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà. I hi cal afegir a l’extrem sud, una petita part del Parc Natural del Massís del Montgrí, illes Medes i Baix Ter. A més, no ens oblidem que a la part nord interior, hi ha l’Espai Natural d’Interès Nacional de l’Albera. Essent la nostra fantàstica frontera natural amb França és un lloc de gran riquesa ambiental i de natura.


L’interior:

També a la part nord interior, limitant amb la Garrotxa, trobem el Massís de les Salines. És doncs un paisatge boscós, abrupte, ideal pel senderisme, amb gorgues salvatges, i petites esglésies romàniques. Enmig, la plana empordanesa, on hi conviuen els petits poblets agrícoles amb l’activa capital, Figueres. Seguidament el mar, les platges amples i sorrenques de Sant Pere i Castelló d’Empúries. Però també, les cales abruptes i paradisíaques del Cap de Creus.

Tot plegat un ambient fantàstic per a gaudir de l’aire lliure , la natura i practicar esport.


En resum, l’Alt Empordà és una anella muntanyosa amb una immensa plana a l’interior que mor al mar. Per sort, podem gaudir de platges amples i sorrenques entre la desembocadura de la Muga i el Fluvià. També, de boniques cales a la costa abrupta del Cap de Creus. Enmig, la gran plana amb tot de petits poblets agrícoles i Figueres, la capital de la comarca. Cap a l’Albera, els boscos i els Aspres amb els camps de vinya que donen aquest vi tan bo de la DO Empordà. I cap a l’interior, el gran Massís de les Salines. Espa natural de gran interès, amb esglésies i ermites romàniques, alts pics, gorgues salvatges, i corriolsq travessen la serra. En el nostre territori es realitzen moltes pràcitques esportives que ens permeten gaudir d’aquest paisatge