FIRES

Fires

Les fires de l’Alt Empordà serveixen per donar a conèixer tota una sèrie de productes i productors que normalment no podem trobar als comerços habituals. Així és una manera fantàstica per conèixer els petits productors de la terra.

Doncs, moltes de les fires són de producte agroalimentari. No és casualitat. Ja que la nostra comarca té un llegat agrícola i ramader que encara preserva. En conclusió, productes autòctons tradicionals de l’Empordà. Entre ells productes de gran qualitat: oli, blat, vi, poma, mongetes, cireres, cebes i calçots, conill, etc.

O bé productes locals manufacturats artesanalment com els formatges, els tortells, brunyols, etc…

Altres recorden els oficis, o ens volen conscienciar del medi natural, o simplement ens volen divertir amb contes i espectacles.

Les fires de l’Alt Empordà són una activitat que permet fer ressaltar i  recordar un tema en concret. Aquestes solen anar acompanyades de parades i paradetes de petits productors artesans de tot tipus de productes. I normalment, s’acompanyen de música, i espectacles pels més petits, així com degustacions, xerrades i conferències.

Què fer? Fem Empordà