FESTES

Festes a l’Alt Empordà

Les festes, sobretot les festes majors, són una senyal que ha arribat l’estiu. Així, seguint els sants patrons de pobles i viles, tothom es prepara perquè arribi el seu moment. Doncs, un cap de setmana darrera l’altre, les festes s’alternen per omplir tota la comarca de xerinola i alegria. Sobretot en una festa major no hi poden faltar les sardanes amenitzades per cobles gironines. O bé un sopar popular, que fa molta calor. I també per les nenes i nens, que hi hagi pallassos, o titelles, o teatre, o jocs de cucanya.  Sobretot pels joves i pels que no ho són tant, cal portar grups de música ben divertits, que facin molta alegra i s’allarguin en la nit. I pels més troneres, que esperaran la sortida del sol, posem-hi DJ.

L’estiu és festa, alegria, música i calor. Però també és tradició. I pels carrers se sentiran olors tan gustoses de canelons, rostits i el soroll dels taps de cava.

Com enyorant l’estiu, durant tot l’any es continuen celebrant les diades del patró la festa d’hivern i la d’estiu. La d’hivern més recollida però no menys fastuosa. Més tranquil.la i probablement més íntima perquè els visitants encara no han arribat.

El més important és que tot l’any hi hagi festes!