Jornades d'estudis de la basílica

VI Jornades d’estudis de la Basílica

VI Jornades d’estudis sobre la Basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries

VI Jornades d’estudis de la basílica – Setembre 2020

El Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV de Castelló d’Empúries organitza novament les VI Jornades d’Estudis sobre la Basílica de Santa Maria. Enguany tindran lloc els dissabtes 5, 12 i 19 de setembre de 2020, a les 18 h de la tarda a la Capella de Santa Clara de Castelló d’Empúries. Doncs, aquest any estan dedicades temàticament al projecte i la voluntat dels comtes d’Empúries en la construcció arquitectònica d’una catedral gòtica com a seu episcopal pròpia.

Així, el dissabte 5 de setembre tindrà lloc la conferència “Santa Maria de Castelló d’Empúries, del romànic al gòtic. Els seus promotors: devocions i espais privatius”, a càrrec de Francesca Español Bertran.

Llavors, el dissabte 12 de setembre, a les 18 h a la Capella de Santa Clara, el Dr. Pere Freixas Camps oferirà la conferència “Santa Maria de Castelló d’Empúries, la catedral de l’Empordà. Mestres d’obres i artífexs per al projecte comtal de seu episcopal”.

Finalment, el dissabte 19 de setembre el professor Gerardo Boto Varela, Doctor en Història de l’Art Medieval i director del Departament d’Història i d’Història de l’Art de la Universitat de Girona, oferirà la conferència “Rengles, enfilades i costures als murs de Santa Maria. Una aproximació als seu procés constructiu”, amb la qual es clourà el cicle de conferències de les jornades d’enguany.

Mesures de seguretat:

Atès la situació de pandèmia, l’assistència a les jornades complirà les mesures sanitàries decretades pel Procicat: reserva d’entradesaforament limitat (amb un màxim de 50 persones a cada conferència), ús obligatori de mascareta i distància mínima entre les persones assistents. A més, les jornades són gratuïtes.  I també, aquest any per poder-hi assistir cal inscriure’s tot reservant l’entrada a cada una de les tres conferències al portal online municipal d’entrades (www.castelloempuriabrava.koobin.com) de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, d’on es podrà descarregar l’entrada, o bé a les Oficines d’informació i turisme del municipi.

Més esdeveniments

Què fer? Fem Empordà

Data

05 Set 2020

Hora

18:00

Etiquetes

Art,
Cultura,
Història

Localització

Castelló d'Empúries