Teatre: Encara hi ha algú al bosc

Teatre: Encara hi ha algú al bosc

Divendres 26 de febrer, 20.00 h – Teatre Municipal el Jardí

Així, ens conten que va passar al cor d’Europa, a dues hores d’avió de Figueres. Mentre, aquí, gaudíem de l’eufòria olímpica. A Sarajevo l’havien viscuda uns anys abans. Doncs, les imatges dels camps de concentració a Bòsnia i Hercegovina , apareixien barrejades a TV amb el recompte de medalles olímpiques a Barcelona. Però, el novembre de 2020 ha fet 25 anys que va acabar oficialment aquella guerra, on entre 25.000 i 50.000 nenes i dones van ser violades com a estratègia de neteja ètnica. Els focus i les càmeres ja no hi són. Però, ha acabat la guerra per a les supervivents i per als fills i filles nascuts d’aquelles violacions?

Encara hi ha algú al bosc és només una part d’un gran projecte (obra de teatre, documental i instal·lació fotogràfica) de l’equip de Cultura i Conflicte. És el resultat d’un treball de recerca i de creació escènica a partir de diversos viatges a Bòsnia i Hercegovina per donar veu a les dones víctimes d’aquest conflicte, i als fills i filles nascuts de les violacions que van patir. Una obra de teatre que també parla de la doble realitat del 1992: mentre l’horror ocorria a la mateixa Europa, Barcelona celebrava els Jocs Olímpics.

Doncs ens trobarem amb un text compromès amb la veu de les dones que van patir violacions durant la guerra dels Balcans i els fills i filles que van néixer dels embarassos forçats.

Més informació i entrades

Més esdeveniments

Què fer? Fem Empordà


 

Data

26 febr. 2021

Hora

20:00

Preu

18-15€

Etiquetes

Cultura

Localització

Figueres