sopar+teatre-witch-a-espolla

Sopar + Teatre: W.I.T.C.H a Espolla

Dia Internacional de la dona a Espolla

Sopar + Teatre: W.I.T.C.H a Espolla – Divendres 6 de març, a les 22:30h, per celebrar el dia de la dona a Espolla gaudirem de l’obra de teatre:

W.I.T.C.H. de la companyia les Fugitives. A la Sala de la Societat La Fraternal.

teatre witch a espolla

“Ens diem Les Fugitives, perquè fugim de la prepotència, de la hipocresia i del masclisme, però no fugim gaire lluny: fugim cap a l’escenari i des d’allà els plantem cara” ( extret de la web de Les Fugitives)

Venta d’entrades a l’Ajuntament.

Dia Internacional de les Dones

Així, el Dia Internacional de les Dones o Dia de la Dona Treballadora se celebra el 8 de març de cada any i està reconegut per l’ONU. Doncs, és un dia en que es vol reivindicar especialment el feminisme denunciant el sexisme. Ja que aquest dia commemora la lluita de les dones per la seva participació, juntament amb els homes, en l’àmbit laboral, i per tant pel dret a la independència econòmica. Però en aquests últims anys aquesta lluita està agafant més força que mai, i la denúncia contra l’abús masculí és el dia a  dia de la nostra societat.

La primera vegada que es va celebrar fou el 19 de març de 1911 a Alemanya, Àustria, Dinamarca i Suïssa, des de llavors s’ha convertit en un dia internacional.

El 8 de març no és una data qualsevol. Ja que vol recordar la vaga de les obreres tèxtils nord-americanes de 1857. També l’incendi de la fàbrica Cotton o el de la Triangle Shirtwaist Company, de Nova York el dia 25 de març de 1911. Doncs, fou una indústria tèxtil on treballaven cinc-centes persones, en la seva gran majoria dones immigrants joves, on van morir 142 obreres que l’any anterior havien mantingut una important vaga per demanar millors condicions laborals.

Aquesta lluita per la igualtat i per aturar el sexisme no s’atura. I ja l’any passat les manifestacions i activitats reivindicatives, al nostre país foren massives. Aquest any hi tornarem!
Què fer? Fem Empordà
Tags: ,

Data

06 Mar 2020

Preu

10€

Etiquetes

Cultura

Localització

Espolla