MOU – Festival de dansa i moviment

MOU – Festival de dansa i moviment al carrer de Figueres

MOU – Festival de dansa i moviment – Del 4 al 10 d’octubre de 2020 #culturasegura

AGITART torna a moure’s a Figueres, apropant el món del moviment i la dansa al carrer. Així, aquesta entitat dinamitzadora de la dansa i el moviment a Figueres torna amb una proposta que no us podeu perdre. Per això, coordinen, organitzen i lideren projectes artístics i educatius. Encara que la seva base és la dansa i el moviment com a bé social, cultural i com una eina pel desenvolupament de les persones, també obren la ment a propostes diferents.  

Del 4 a l’11 d’octubre, el Festival programarà a la ciutat de l’Empordà 15 propostes artístiques: 11 catalanes,  3 de la resta de l’estat i un film suec. 

En aquesta edició,  caldrà fer reserva prèvia de seient tot i que, Figueres es MOU,  mantindrà la gratuïtat de tots els espectacles. 

Doncs, aquests tindran lloc en diversos espais de la capital de l’Alt Empordà com la Plaça Josep Pla, l’Auditori Caputxins,  l’Institut Ramón Muntaner. I també,  La Cate, el Museu Empordà, el Parc de les Aigües, i  l’Església de Sant Pere que enguany celebra el seu mil·lenari.   

Programació majoritàriament catalana   

Gràcies a Figueres a Escena podrem gaudir de l’espectacle de gran format, “La Partida” de  VeroCendoya. Doncs, es trobaran cinc ballarines professionals i cinc jugadors de futbol professional, futbol i dansa. L’11 d’Octubre a les 19 h a l’Institut Ramon Muntaner. 

La Biblioteca de Figueres proposa la segona part d’Explica Dansa amb Toni Jodar. També amb intèrpret de llengua de signes per fer més accessible la proposta. 

Al Museu de l’Empordà tindrem l’estrena de l’artista local Azucena Momo: “Dones ballen dones”. Una peça al voltant de l’exposició Dones artistes de l’Alt Empordà (1830 – 1839) que s’inaugurarà el 3 d’octubre. 

De l’Àrea de Benestar Social i la Regidoria de Feminismes prové la proposta del projecte La Bugada de La Buena Compañía. 

Les participants al taller comunitari provenen de diferents col·lectius de la ciutat, com: Co-criança, Bolivianes seis de agosto, Mussidal, Fundació APIP-ACAM i Dona dona. Durant el mes de setembre treballaran amb la companyia al Castell de Sant Ferran, per presentar-nos un espectacle el diumenge 11 d’Octubre a les 12 h, al Parc de les Aigües. 

Paral·lelament amb La Cate,  hem programat l’exposició fotogràfica: REMOR de les artistes Petra Vlasman i Gràcia del Ruste. On els safareigs esdevenen un escenari per intervencions performatives. 

Aquest any també viurem una pre-estrena, serà el dia 10 d’Octubre a les 19:30 a la plaça Josep Pla, l’espectacle de Magí Serra i Anamaria Klajnscek “Cossoc. Doncs és una col·laboració amb Fira Tàrrega i el programa de suport a la creació, que a més el seran en residencia artística al Castell de Sant Ferran.  

I a més…

Continua la col·laboració amb Cineclub Diòptria i aquest any proposen el film Solo nos queda bailar, que es projectarà a la Cate el dia 9 d’octubre 

També, l’espectacle familiar de Mumusic Circus, “Flou Papagayo” a l’Església Sant Pere de Figueres.

A més, el Festival ,com a membre de la xarxa nacional Acieloabierto, ens permetrà veure d’Osa+Mujika, LaSala, ColectivoGlovo i Antes Collado, els quatre a la plaça Josep Pla, i BrodasBros i KukaiDantza al Claustre de  l’Institut Ramon Muntaner.

Una menció especial per la peça de Joan Català:  “Pelat” que combinarà el moviment, el teatre, el circ i la dansa d’una manera magistral i innovadora. 

I per acabar la Cia InMotus i la seva peça “El·la  que també tindrem en residencia al Castell de Sant Ferran. 

A part del programa per fer arribar la dansa al públic de carrer, es realitza també un workshop per professionals. Així també, tallers, exposicions, conferències i altres actes que aproparan als tècnics a compartir i aprendre, i sobretot créixer en el món de la dansa.

Descarrega el programa Figueres es mou

Més informació

Més esdeveniments

Què fer? Fem Empordà

Data

04 Oct 2020 - 11 Oct 2020

Hora

08:00

Preu

Gratuït

Etiquetes

Art

Localització

Figueres