mercat dels tortells de bascara

Mercat dels tortells 2020

36è Mercat dels Tortells de Bàscara – 2020

Mercat dels tortells 2020 – Diumenge 29 de març de 2020

Doncs, a Bàscara, al 1985, la vila va recuperar el mercat dels Tortells. Una fira que es remunta a l’any 1263, i sempre s’escau el diumenge abans del diumenge de Rams.

Així, el tortell de Rams és el pastís típic del Diumenge de Rams i el regalen els padrins als fillols després de l’ofici de celebració a l’església. El tortell de Rams pot ser farcit i decorat amb ingredients diversos, si bé el més habitual és amb farciment de massapà i decoració de fruita confitada, i normalment la pasta és de brioix.

És una tradició típica a Catalunya, i més concretament a les comarques d’Osona, Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa, Gironès, Pla de l’Estany, la Selva i a l’Alt Maresme. Sembla que a Bàscara es celebrava el diumenge anterior a Rams perquè les famílies, en els temps que la gent viatjava en carros, poguessin gaudir-lo el diumenge la setmana següent amb la família.

Actualment el tortell conviu amb la mona, amb la qui té una forta competència. Ja que la xocolata i la vistositat de les formes li fa perdre la batalla. De totes maneres, sigui per regalar al fillol/a o no, no deixeu de menjar tortells!

Així, a Bàscara han preparat un dia ple d’esdeveniments i sobretot per poder comprar tortells. Bona diada!

Què fer? Fem Empordà
Tags: , ,

Data

29 Mar 2020

Hora

Tot el dia

Etiquetes

Exposició,
Festa tradicional

Localització

Bàscara
Categories