Jornades entorn de l’obra “Refugiats”

Jornades sobre els Refugiats

Jornades entorn de l’obra Refugiats, programada dins el Cicle de Teatre Empori, el Departament de Cultura de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries.

Amb aquest motiu s’han preparat un seguit d’activitats al llarg de la setmana, per tal d’aprofundir en les vivències de les persones que abandonen casa seva fugint d’una guerra. Llavors, del 13 al 17 d’octubre: cinema, teatre, exposicions, una conferència i una taula rodona per il·lustrar el que suposa ser refugiat.

Taula Rodona “La meva experiència…” Dimarts 13 d’octubre de 2020
Doncs, aquest serà el tret de sortida d’aquestes jornades temàtiques. Tres testimonis que han viscut l’exili en primera persona parlaran de la seva experiència.

Conferència “Persones refugiades a la Ruta dels Balcans”, Dimecres 14 d’octubre de 2020
Així, Bruno Álvarez-Contreras Morán, president de l’ONG “No Name Kitchen” i un dels seus fundadors, parlarà sobre els migrats atrapats a Bòsnia i Sèrbia en el trajecte cap a Europa i el projecte de l’ONG iniciat l’any 2017.

Projecció de la pel·lícula “ Las tortugas también vuelan” de Bahman Ghobadi, Dijous 15 d’octubre de 2020
I també, l’associació Cultural i d’Esbarjo ha adaptat la seva programació amb el film “Las tortugas también vuelan”. Doncs, explica les peripècies dels habitants d’un camp de refugiats del Kurdistán iraquí que busquen una antena parabòlica per estar informats de l’imminent atac americà contra Iran.

Refugiats a càrrec de la companyia Al fons a la dreta, Dissabte 17 d’octubre de 2020
A més, la companyia gironina Al Fons a la Dreta, dirigida per Ferran Joanmiquel, posa en escena l’obra Refugiats de Sergi Pompermayer, dissabte 17 d’octubre a la Sala Municipal. Refugiats.

Exposicions, del dimarts 13 al divendres 16 d’octubre de 2020
A partir del dimarts 13 també podrem visitar, al claustre de Santa Clara, dues exposicions:  “Desterrats i fugitius” de Joakim M. Vila i, a l’accés del mateix, una petita exposició d’activitats realitzades per les escoles del municipi.

Més informació

Més esdeveniments

Què fer? Fem Empordà

Data

13 Oct 2020 - 17 Oct 2020

Etiquetes

Cultura

Localització

Castelló d'Empúries