jornada feminista al catau

Jornada Feminista al Catau 2020 – ANUL.LAT

III Jornada Feminista al Catau de Maçanet de Cabrenys – 2020

Jornada Feminista al Catau 2020 –  Dissabte 14 de març de 2020

El dissabte 14 de març de 2020, el Catau organitza la seva III Jornada Feminista. Així, per començar, a les 11h inauguració d’un mural feminista de l’artista Sigrid Amores. I després esmorzar per tothom. (Activitat no mixte)

Llavors, a les 16h, Ginecologia natural. I a les 18:30h (Mixte), Realitats trans, taller de reflexió (Mixte).

Així, el Dia Internacional de les Dones o Dia de la Dona Treballadora se celebra el 8 de març de cada any i està reconegut per l’ONU. Doncs, és un dia en que es vol reivindicar especialment el feminisme denunciant el sexisme. Ja que aquest dia commemora la lluita de les dones per la seva participació, juntament amb els homes, en l’àmbit laboral, i per tant pel dret a la independència econòmica. Però en aquests últims anys aquesta lluita està agafant més força que mai, i la denúncia contra l’abús masculí és el dia a  dia de la nostra societat.

La primera vegada que es va celebrar fou el 19 de març de 1911 a Alemanya, Àustria, Dinamarca i Suïssa, des de llavors s’ha convertit en un dia internacional.

El 8 de març no és una data qualsevol. Ja que vol recordar la vaga de les obreres tèxtils nord-americanes de 1857. També l’incendi de la fàbrica Cotton o el de la Triangle Shirtwaist Company, de Nova York el dia 25 de març de 1911. Doncs, fou una indústria tèxtil on treballaven cinc-centes persones, en la seva gran majoria dones immigrants joves, on van morir 142 obreres que l’any anterior havien mantingut una important vaga per demanar millors condicions laborals.

Aquesta lluita per la igualtat i per aturar el sexisme no s’atura. I ja l’any passat les manifestacions i activitats reivindicatives, al nostre país foren massives. Aquest any hi tornarem!
Jornada Feminista al Catau 2020
Què fer? Fem Empordà

Data

14 Mar 2020

Etiquetes

Cultura

Localització

Maçanet de Cabrenys