festa de sant bernat menthon

Festa de Sant Bernat Menthon

Festa de Sant Bernat Menthon 2020 al Santuari de la Mare de Déu del Mont

Festa de Sant Bernat Menthon – Diumenge 15 de març de 2020

Així, en motiu del Sant, el Patronat del Santuari de la Mare de Déu del Mont, es celebrarà la festa del patró dels excursionistes.

Doncs, a les 11h, aixecada de castells de la Colla Castellera Vailets de l’Empordà, i ofrena a la Mare de Déu. Després, a les 12:30h, Concert Coral Nova Llavor. A les 13h, missa i benedicció dels estris muntanyencs. Finalment, dinar de germanor.

La celebració sortirà en romeria des de Banyoles.

Sant Bernat Menthon

Sant Bernat Menthon és el patró dels excursionistes i dels alpinistes. Doncs, és venerat al Santuari des de 1953, quan el Centre Excursionista de Banyoles en va donar una talla de fusta. Així el dia del patró, la seva imatge,surt en processó fins el pedró on es beneeixen els estris de muntanya. Sempre se celebra el tercer diumenge del mes de març. Llavors, la festa de sant Bernat es converteix en un lloc de trobada pels excursionistes de les comarques gironines.

Sant Bernat Menthon, que visqué als.X. va esdevenir canonge regular agustí a Aosta. Doncs, va dedicar la seva vida a predicar el cristianisme entre els habitants de les valls dels Alps. Va rebre l’encàrrec d’obrir un pas al Mons Jovis, o muntanya de Júpiter, i que per aconseguir-ho va lluitar amb el diable a qui va llançar muntanya avall.

En veure els perills a què s’exposaven els que travessaven els Alps, va fer construir diversos albergs entre la Vall d’Aosta, el Valais, i  al Tarentès.  D’aquesta manera va néixer la Congregació Hospitalera dels Canonges Regulars del Gran sant Bernat. Doncs aquests auxiliaven els qui s’havien perdut o eren víctimes d’allaus. També, s’ajudaven de gossos ensinistrats, els famosos sant Bernat.

Més informació

Més esdeveniments

Què fer? Fem Empordà

Data

15 Mar 2020

Hora

11:00

Etiquetes

Festa tradicional

Localització

Albanyà