Dia de la dona castelló

Dia de la dona – Castelló

Dia Internacional de la dona  a l’Ecomuseu Farinera a Castelló d’Empúries

Dia de la dona – Castelló d’Empúries – Diumenge 8 de març de 2020

Per commemorar i conscienciar sobre aquesta commemoració, a Castelló d’Empúries, han preparat una sèrie d’esdeveniments per tota la família. Així, la pallassa Bleda amb “Tu Turu Tut La princesa” desmuntarà tots els mites de la pretesa feminitat de la dona per tal de fer evident l’aposta per l’equitat. També, la Companyia El Paller i els Mals Endreços reivindicaran amb clau d’humor la figura de la dona. I ho faran reflexant les múltiples feminitats amb la seva proposta “Una dama, dues dames”.

Per començar aquest dia, es realitzarà la lectura d’un manifest. Serà per part de les regidores de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries.  La celebració es portarà a terme a partir de les 11.30 h a l’Ecomuseu-Farinera. També, el museunfarà matinal de portes obertes sumant-se a la commemoració d’aquest dia.

Dia Internacional de les Dones

Així, el Dia Internacional de les Dones o Dia de la Dona Treballadora se celebra el 8 de març de cada any i està reconegut per l’ONU. Doncs, és un dia en que es vol reivindicar especialment el feminisme denunciant el sexisme. Ja que aquest dia commemora la lluita de les dones per la seva participació, juntament amb els homes, en l’àmbit laboral, i per tant pel dret a la independència econòmica. Però en aquests últims anys aquesta lluita està agafant més força que mai, i la denúncia contra l’abús masculí és el dia a  dia de la nostra societat.

La primera vegada que es va celebrar fou el 19 de març de 1911 a Alemanya, Àustria, Dinamarca i Suïssa, des de llavors s’ha convertit en un dia internacional.

El 8 de març no és una data qualsevol. Ja que vol recordar la vaga de les obreres tèxtils nord-americanes de 1857. També l’incendi de la fàbrica Cotton o el de la Triangle Shirtwaist Company, de Nova York el dia 25 de març de 1911. Doncs, fou una indústria tèxtil on treballaven cinc-centes persones, en la seva gran majoria dones immigrants joves, on van morir 142 obreres que l’any anterior havien mantingut una important vaga per demanar millors condicions laborals.

Aquesta lluita per la igualtat i per aturar el sexisme no s’atura. I ja l’any passat les manifestacions i activitats reivindicatives, al nostre país foren massives. Aquest any hi tornarem!
Què fer? Fem Empordà

Data

08 Mar 2020

Etiquetes

Cultura

Localització

Castelló d'Empúries