Conferències sobre l’Església de Sant Pere

2º Part del Cicle de Conferències sobre la història de l’església de Sant Pere de Figueres

Conferències sobre l’Església de Sant Pere. Després de l’aturada forçosa per la pandèmia mundial, es reanuda el cicle de conferències de celebració del mil·lenari de l’església de Sant Pere de Figueres. Per participar-hi cal que seguiu les normes que s’indiquen al cartell,

Dilluns 8 de juny, 19h: La desapareguda capella dels Dolors de Sant Pere de Figueres, per David Mallorquí, conservador i restaurador de béns culturals.

Dilluns 15 de juny, 19h: L’església cremada i destruïda, els capellans assassinats. Darrer episodi de l’anticlericalisme empordanès, per Alfons Romero, historiador.

Atesa la situació d’alerta per la crisi sanitària generada per la COVID-19, es van haver de suspendre les dues darreres conferències, que s’han pogut reprogramar dins la primera quinzena del mes de juny, tal com es pot veure en el programa adjunt. S’agraeix la col·laboració de totes les entitats implicades, en especial a La Cate. La qual ha posat els mitjans necessaris per a oferir les conferències en directe, via streaming.

Aquests esdeveniments formen part dels actes commemoratius  del mil·lenari de l’Església de Sant Pere. La parròquia apareix per primer vegada en un documentat datat del 13 d’octubre del 1020 i per celebrar l’efemèrida la ciutat ha realitzat un programa de conferències, visites guiades i activitats per posar en valor l’històric edifici.

Més informació- 

Més esdeveniments

Data

08 Jun 2020

Hora

19:00

Etiquetes

Cultura

Localització

Figueres