Cicle d’Art i Feminisme

Cicle d’art i feminisme a la sala La Cate de Figueres

Doncs, aquest CICLE DE CINEMA D’ART I FEMINISME es porta a terme en col.laboració amb el Museu de l’Empordà dins el marc de l’exposició “Pintar, crear, viure. Dones artistes a l’Alt Empordà (1830-1939)
ENTRADA LLIURE – AFORAMENT LIMITAT

Documental: Marina Abramovic. The artist is present . Dimecres 07 d’octubre de 2020, 20h30

També, hi haurà una presentació i col·loqui a càrrec de Cristina Jutge, gestora cultural i membre del Cineclub Diòptria

L’efecte Mirall. Quan una artista viva arriba al moment de la seva carrera on li fan una retrospectiva sol ser ineludible un recorregut pel passat i alhora una fotografia del moment actual .Així, en el cas de Marina Abramovic nascuda a Belgrad el 1946 això succeeix del  9  de març al 31 de maig del 2010 al MOMA (museu d’art modern) de Nova York. Llavors, el documental basat en aquesta exposició segueix aquest esquema doble i ens presenta dos documentals en un.

Documental: Joana Biarnés, una entre tots. Dimecres 14 d’octubre de 2020, 20h30

Presentació i col·loqui a càrrec de Sílvia Omedes, directora de la Fundació Photographic Social Vision

Pionera a contracorrent. Així,  és la història de la primera fotoperiodista espanyola. Doncs, aquest documental d’Òscar Moreno i Jordi Rovira, dona a conèixer la vida i l’obra d’una dona singular: la fotògrafa Joana Biarnés. Tot això  gràcies al redescobriment del seu arxiu i de les impressionants imatges. Perquè Moreno i Rovira demostren haver investigat a fons la vida i obra d’aquest personatge excepcional en temps excepcionals. Un imillorable homenatge per una figura oculta que mereix ser descoberta.

Documental: Camille Claudel 1915. Dimecres 21 d’octubre de 2020, 20h30

Presentació i col.loqui a càrrec de Sílvia Planas Marcé, directora del Museu d’Història de Girona i del Museu d’Història dels Jueus.

Així, sota una llum freda d’hivern, Camille Claudel s’inclina per agafar un grapat de fang. D’aquesta manera intenta donar-li forma entre els seus dits i el llença amb força. Mai més no tornarà a esculpir. Doncs, la mania persecutòria envers Auguste Rodin, el seu famós amant, fa que la seva família la interni en un centre psiquiàtric al sud de França. La pel·lícula mostra, entre crits, plors i silencis, i amb pocs diàlegs, la solitud de Camille Claudel, la seva angoixa i l’esperança de ser compresa i reconeguda com a artista. Tot això, a l’espera de la visita del seu germà estimat, l’escriptor Paul Claudel.

Però,  cal reservar entrades

Més informació

Més esdeveniments

Què fer? Fem Empordà

Data

07 Oct 2020

Hora

20:30

Etiquetes

Art,
Cultura

Localització

Figueres