1 d’Octubre

Actes Commemoratius de l’1 d’Octubre a l’Alt Empordà

1 d’Octubre, Actes Commemoratius. De l’1 al 4 d’octubre de 2020

Cadaqués. Més informació

Castelló d’Empúries. Més informació

Figueres. Més informació

Assamblea Catalana

 

Vila-sacra. Més informació

Encara és present i amb força en la nostra ment el referèndum sobre la independència de Catalunya  conegut per l’1-O. Llavors fou un moment de la nostra història que volia significar un gir polític per la situació de Catalunya: l’1 d’octubre de 2017.

Doncs, el referèndum fou organitzat pel Govern de Catalunya, format després d’unes eleccions en les quals els partidaris del referèndum van obtenir la majoria en el Parlament de Catalunya. No obstant això, el Govern d’Espanya s’hi oposà, d’acord amb les lleis i la Constitució del país en aquell moment. Així, la seva convocatòria va ser oficialment suspesa pel Tribunal Constitucional d’Espanya l’endemà de l’aprovació, però el Govern català continuà la seva organització. Com bé sabeu, el referèndum, es convocà enmig d’un xoc de legalitats vigents. Més de dos milions de persones van votar i es van produir escenes de forta violència física per part dels cossos i forces de seguretat de l’Estat. 

Després de 3 anys res ha canviat, i encara aquesta setmana hem hagut de viure la inhabilitació del president Torra per un fet tan simple com penjar unes pancartes. Per això a diferents llocs de la comarca i de tot Catalunya, s’han preparat actes commemoratius per mantenir aquest record.

Més informació

Què fer? Fem Empordà

Tags:

Data

01 Oct 2020 - 04 Oct 2020

Localització

Alt Empordà
Categories