Festa de La Jonquera 2019


Festa Major de la Jonquera

Festa de la Jonquera 2019 – Del 5 a l’11 de setembre de 2019

Per començar la festivitat arrencarà el diumenge 1 de setembre, amb la XVI Trobada de Puntaires al carrer Major.

Dijous 5

Així dijous 5, tindrà lloc l’acte d’inauguració de les exposicions a Can Laporta: “20 anys de Concurs Fotogràfic de l’Albera” i  l’exposició artística col·lectiva amb creacions dels alumnes de pintura de Can Laporta, del Grup +60 i de Mariana Carrillo. Tot seguit, en el mateix espai, tindrà lloc l’entrega de premis del XX Concurs Fotogràfic de l’Albera. La primera jornada conclourà amb el concert amb el grup Limoncello.

Divendres 6

Començarà el divendres 6 amb propostes de tota mena: la gimcana de Festa Major per a infants i joves o la divertida  Holy Party. Llavors, a la tarda, serà el torn de la tradició: amb sardanes, concert i ball i el Sopar Popular a benefici de la Societat “La Unió Jonquerenca”.

Dissabte 7

Proseguim el dissabte 7 amb inflables aquàtics a la piscina municipal, els tradicionals correfocs pels carrers del centre de la vila (amb diferents entitats) o l’esbojarrada i animada Nit Jove a la plaça Nova. Enguany amb Tapeo Sound System, Orquestra Mitjanit i DJ Xavi.

Diumenge 8

I encara el diumenge 8, a la Festa de la Jonquera 2019, hi haurà jocs al carrer Major amb l’Associació Guixot de 8. També, jocs gegants i un taller de cuina amb “La Xarranca”. Seguirà la Missa Solemne, a càrrec de l’Orfeó Jonquerenc a l’Església Parroquial de Santa Maria. Tot sortint, tindrà lloc una audició de sardanes amb la Cobla Vila de la Jonquera. Ja a la tarda, tancaran un espectacle infantil i una cercavila, entre altres actes. També podreu gaudir d’una sessió de teatre amb Quim Masferrer i el seu espectacle “Bona Gent”.

Dilluns 9

A més a més, el dilluns 9, els Porxos de Can Laporta acolliran el concert “de l’Empordà a Salzburg”.

Dimarts 10

El dimarts 10, a les 16 h, tindrà lloc la Dipsalut Escape Experience. També es presentarà la “Trail et Randonnée Transfrontaliers La Jonquera – Le Boulou”, una cursa d’història, natura i cultura.

Dimecres 11

I finalment, la Festa de la Jonquera 2019 es tancarà el dimecres 11, amb la celebració de la Diada Nacional de Catalunya. Es celebrarà amb l’Orfeó Jonquerenc (10 h al MUME). I a la tarda, una audició de sardanes donarà per acabada la festivitat.

Enguany, la Festa Major de la Jonquera ha apostat per un oci completament lliure d’actituds sexistes i de qualsevol tipus de violència de gènere. Per això, sota el lema “Només sí és sí”, la Nit Jove comptarà amb un Punt Lila, espai de recolzament per a persones que pateixin qualsevol mena de discriminació sexista en el context de les activitats nocturnes i d’oci.

D’altra banda, també s’incorporarà el got solidari. L’import que es recapti amb aquests gots anirà destinat al projecte “Rebrotem la Ribera d’Ebre”.

Descarrega el programa

Més esdeveniments

Què fer? Fem Empordà

Data

05 Set 2019 - 11 Set 2019

Hora

Tot el dia

Etiquetes

Ball,
Concert,
Festa

Localització

La Jonquera