Dia Internacional dels Museus al Museu de l’Exili


Dia Internacional dels Museus al Museu de l’Exili 2019 de la Jonquera

#DIM2019

Dissabte 18 de maig 2019, Dia Internacional dels Museus al Museu de l’Exili 2019 de la Jonquera

Enguany, per a la 41ena. edició el Consell Internacional dels Museus (ICOM) ha proposat el lema “ Els museus com a centres culturals: el futur de la tradició”. Per a més informació de les activitats dels museus de Catalunya pel DIM 2019 podeu consultar el web de la Generalitat.

Programa

Al MUME, aquest dissabte 18 de maig tindrem les següents activitats:

-Jornada de portes obertes al MUME, de 10 a 18h

-Peça destacada del MUME: Evocació de l’exili, d’Antoine Teixidó

L’exiliat Antoine Teixidó evoca la retirada amb una pintura de les platges d’Argelers a l’espai “Testimonis i herències documentals de l’exili” del MUME.

L’obra

Al llarg del mes de maig de 2019 es podrà veure al MUME l’obra Evocació de la Retirada, un oli sobre tela de 2018 de l’exiliat Antoine Teixidó (Trullars, Rosselló, 1940), resident actualment a Castelló d’Empúries-Empuriabrava.

Es tracta d’una obra basada en la fotografia de Robert Capa feta entre el camp d’Argelers i de Barcarès el març de 1939. L’obra ha estat feta en homenatge al seu pare. Antonio Teixidó Peralba (Penelles, Lleida, 1908 – Nanterre, Illa de França, 1974), soldat republicà exiliat vinculat a l’Exèrcit de l’Aire.

El seu pare va participar al maquis i a la resistència durant la Segona Guerra Mundial. Aquesta obra és un homenatge a l’exili de la seva família i a la memòria de l’exili republicà.

Més informació

Més esdeveniments

 

Data

18 Mai 2019

Hora

10:00 - 18:00

Etiquetes

Art,
Cultura,
Exposició

Localització

La Jonquera